mandag 5. mars 2012

Ja til sletting av U-lands gjeld!





Vi har fått i oppgave å ta stilling for eller mot sletting av U-lands gjeld. Her er min mening:

Hovedårsaken til at jeg mener at en del utviklingsland bør få slettet sin utenlandsgjeld er at hvis vi i verden vil bekjempe fattigdom, må vi ettergi u-landenes gjeld. Problemene som oppstår hvis vi ikke gjør dette er at utviklingslandene sliter med betjene befolkningens grunnleggende behov. Et godt eksempel på dette er at Burundi i 2004 brukte mer penger på å betjene gjeld enn på utdanning og helse til sammen, i følge UNDP. 
I tillegg til å slette gjeld, er det viktig at vi som bor i et så rikt land som Norge bidrar til å fremme ansvarlig finansiering av tiltak for utvikling i landene som trenger det. Dette for å forhindre oppbyggingen av nye enorme gjeldsbyrder og at for eksempel diktatorer kan ta opp lån for å kjøpe våpen. Om utviklingsland også får en mer stabil økonomi og politisk frihet, vil de kunne styrke offentlig sektor og oppfylle barns krav på skolegang. Om vi skal ha en sjanse til å møte FNs tusenårsmål om grunnskoleutdanning for alle, må midler gjøres tilgjengelig for utviklingsland ved å slette en betydelig del av deres utenlandsgjeld.
Kilde:

http://www.slettgjelda.no/

2 kommentarer:

  1. Fint at du tar et standpunkt. Les gjerne hva Martin i c1 har skrevet. Dere har litt ulike syn på saken. :)

    SvarSlett
  2. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

    SvarSlett